De Euro Is Gedoemd Te Mislukken

Dr. Michael LaitmanOpinie (Lars Seier Christensen, topman van de Saxo Bank): “Er is veel politiek kapitaal geïnvesteerd in de euro. Het is veel meer een politiek project dan een economisch project. Maar uiteindelijk denk ik dat de uitdagingen zo groot zijn dat er wel iets moet wijken. Helaas vindt de realiteit een manier om zich uiteindelijk, over het beleid heen, te versterken en ik denk dat dit nu aan het gebeuren is.”

De recente opleving van de euro is een illusie en de gemeenschappelijke munt is gedoemd te mislukken omdat het continent dit niet heeft ondersteund door een fiscale unie.

“Het geheel is gedoemd te mislukken”, zei Christensen tijdens een interview in zijn kantoor van de bank in Dubai. “Op het ogenblik hebben we te maken met één van de nep oplossingen waarbij mensen denken dat het grootste deel van het probleem is gelokaliseerd en aangepakt, terwijl dat helemaal niet zo is.” (Bron: Bloomberg).

Mijn commentaar: Ik ben hier allesbehalve blij mee, ik voel alleen maar pijn met betrekking tot deze kwestie, als ik terugdenk aan een reis naar de Franse Atlantische kust, precies 20 jaar geleden, toen ik overal grote vrachtwagens zag die campagne voerden met flyers en teksten voor het belang en de rentabiliteit van de Europese Unie. Ik zei toen tegen mijn reisgenoten dat dit onmogelijk was, omdat de economie de VERBINDING tussen ons is, en als die verbinding tussen egoïsten plaatsvindt, kan dat niet tot iets goeds leiden. Een mens moet namelijk eerst worden gecorrigeerd. Nu zien we het resultaat ervan.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed