Behandeling Door Middel Van Educatie

Dr. Michael LaitmanVraag: Op dit moment is het onze taak om erover na te denken hoe wij mensen hulp kunnen bieden, zodat zij gaan begrijpen wat ze moet veranderen om zich beter te gaan voelen. Hoe kunnen we dit doen?

Antwoord: Mensen moeten worden behandeld door middel van educatie. Hun hersenen worden beïnvloed, hun systeem van waarneming, het systeem van analyse, van conclusies trekken, het systeem van realisatie: dit alles wordt beïnvloed door een verschrikkelijke ziekte, egoïsme genaamd, dit eet hen van binnenuit op.

Allereerst moeten we vaststellen wat voor een verschrikkelijk soort nieuwe groei dit is, een groei die we eerder niet in onszelf hebben waargenomen, of – als we dat wel deden – nog niet in een mate die gezien kon worden als fataal.

We moeten het probleem tot in de finesses begrijpen. Dit is immers geen private kwestie van een bepaald land: artsen zijn slecht, patiënten zijn slecht, de medische diensten schieten in grote mate tekort. Dit is een probleem van het hele systeem van de gezondheidszorg dat hier volgens hetzelfde principe werkt als in de rest van de wereld.

Hetzelfde geldt voor economie, handel en industrie. In een supermarkt worden ons bijvoorbeeld artikelen verkocht die snel bederven, omdat het voordelig is voor producenten dat wij zo vaak mogelijk winkelen en zij willen dat we op het systeem aangesloten blijven. We zijn erop getraind om bepaalde producten te gebruiken. Hetzelfde doet zich voor op het werk, op vakantie: niets wordt aan het toeval overgelaten.

From KabTV’s “The Medicine of the Future” 4/7/13

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed