Wat Kunnen Vrouwen Doen?

Dr. Michael LaitmanVraag: Uit heel Europa zijn er veel vrouwen naar de Conventie gekomen. Pushen ze ons, mannen, misschien niet actief en krachtig genoeg om ons werk te kunnen doen?

Antwoord: Je moet niet verwachten dat anderen het werk voor je doen. Natuurlijk moeten wij de vrouwen ondersteunen en het hen mogelijk maken om druk uit te oefenen op de mannen, maar jullie moeten niet gaan zitten nietsdoen en wachten: “Wanneer gaan ze nu eens druk op mij uitoefenen?” Het is niet hetzelfde als thuis met je vrouw, waar je niet tot actie komt totdat ze je de oren van het hoofd zeurt.

Het gaat hier om iets anders, we moeten geen weerstand bieden. Ze pushen je om het levensdoel te vervullen en je moet hen daarmee helpen en naar hen luisteren. Maar denk niet dat het alleen hun verantwoordelijkheid is, het is ook die van jullie.

De taak van vrouwen is niet alleen om de mannen te pushen, zij hebben het ook druk met hun eigen spirituele werk. Wij zien en voelen dat niet, omdat zij het op een rustige manier doen, vrij bescheiden. Maar als we kijken naar hun niveau van vooruitgang en trouw, zien we dat vrouwen op een niveau zijn dat niets lager is dan dat van de mannen en veel vrouwen zijn veel dichter bij het bereiken van spiritualiteit dan de meeste mannen.

Laat je niet misleiden door het feit dat zij ogenschijnlijk rustig zijn en dus niet zo speciaal. Zij hebben een grote kennis en heel veel kracht. Als je hen de kans geeft om wat actiever te zijn, zul je zien waar zij toe in staat zijn.

From the European Convention in Germany 3/22/13, Lesson 3

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed