“Het Globale Monetaire Systeem Stevent Af Op Instorting”

Dr. Michael LaitmanOpinie (James Rickards, senior directeur van Tangent Capital Partners): “Het globale muntwezen gaat recht op een catastrofe af”, zegt James Rickards, senior directeur van Tangent Capital Partners.

“De wereld bevindt zich sinds 2010 in een valuta oorlog, korte tijd na het massale ondersteuningsprogramma van de Federal Reserve”, deelt hij mede aan Wall Street Journal Digital Network ….

“Alle grote banken krijgen een lastenverlichting”, zegt hij, “Uiteindelijk zal er zoveel geld gedrukt zijn dat het tot inflatie zal leiden. En het eindresultaat zal – vroeg of laat – een ineenstorting van het internationale monetaire systeem zijn.“

“In zowel de VS als Japan proberen banken ‘inflatie te importeren’ om hun economie gaande te houden, in plaats van een poging te doen om de export te stimuleren door middel van een zwakkere munt”, zegt Rickards. “Ze zijn doodsbang voor deflatie. Ze hebben de rente al omlaag gebracht en het laatste redmiddel bestaat uit het goedkoper maken van de valuta.”

“Als het internationaal monetaire systeem instort, zullen de grote financiële machten een plan bedenken om met de gevolgen te kunnen omgaan”, zegt hij. “Als dat gebeurt, moet de hoeveelheid goud reserve van ieder land overeenstemmen met het bruto binnenlands product …

“De wereld economie kan dit jaar nog aanmodderen, maar de grote problemen beginnen in 2014”, zo vervolgt hij.

Mijn Commentaar: Als er genoeg politieke kracht is, zal men de toevoer van geld beperken tot het niveau van de goudreserves en zal de wereld dit te boven komen. Het is het belangrijkste om voor het dagelijks brood te zorgen en voor integraal onderwijs voor iedereen. In het verleden was men bezorgd of de bevolking wel onderwijs kreeg, nu gaat het over educatie, want het is niet alleen nodig om de nieuwe voorwaarden voor de integrale globale gemeenschap als familie te begrijpen, maar ook de persoonlijke verandering van iedereen, zodat men deel kan uitmaken deze gemeenschap.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed