Er Is Niets Nieuws Onder De Zon Behalve De Spirituele Openbaring

Dr. Michael LaitmanWe vorderen vanuit verhulling naar openbaring en ontdekken wat al bestaat. “Er is niets nieuws onder de zon”, er is niets wat nog niet geschapen is en ook niets wat opeens uit het niets tevoorschijn komt. Niets, behalve de openbaringen die we voordurend door de inspanningen, die we al naargelang onze vooruitgang leveren, toevoegen. We openen het beeld dat al bestaat steeds meer en ontdekken er meer en meer van. Het is alsof het donker is en ik geleidelijk aan het licht helderder maak door langzaam aan de dimmerknop te draaien. Het wordt steeds helderder en ik kan alle details van het beeld beter zien en begrijpen. Het is geen gewoon licht, maar het licht van de geest, het licht van onze gevoelens. Daardoor kan ik dit beeld binnengaan en het ontdekken, me er steeds sterker mee verbinden en het beïnvloeden. Ik ontdek het systeem dat zich met mij verbindt. Plotseling zie ik dat ik erin zit, er door opgenomen ben en dat ik het niet alleen van buitenaf aan het beschouwen ben, als een onafhankelijke onderzoeker. Ik leef erin! We ontdekken dat de Hogere Wereld al compleet bestaat, hieruit bestaat al ons werk: om de wereld van Ein Sof (Oneindigheid) te ontdekken als de vaste, eeuwige, ware staat. Al het andere bestaat alleen uit verhullingen die we moeten zien kwijt te raken door er bovenuit te stijgen. Alle verhullingen zijn alleen nodig om onszelf geleidelijk aan, van het ene niveau naar het andere, op de wereld van Ein Sof te kunnen afstemmen.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 2/25/13, The Study of the Ten Sefirot 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: