Eeuwige Shabbat

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat is de ‘eeuwige Shabbat’, waarover geschreven staat dat alles op de zevende dag aanwezig zal zijn?

Antwoord: De ‘eeuwige Shabbat’ drukt de volledige adhesie van de Schepper met het schepsel uit. Dit is een gevoel van complete correctie.

‘Eeuwige rust’ betekent dat je nergens meer voor hoeft te vechten, maar dat je veel werk hebt aan een constant positief verlangen naar de Schepper. Dit verlangen is niet het resultaat van het ontbreken van iets, maar het is er door de onthulling van een grotere perfectie.

We hebben geen idee hoe dit mogelijk is. Hoe kan ik mij vooruit bewegen zonder mijn linkerbeen te gebruiken? Het lijkt alsof er een middelste been verschijnt en je zo naar voren loopt in de onthulling van de Schepper.

Dat wil zeggen dat je naar Hem toegaat, niet omdat je jezelf corrigeert en je in zijn richting voortbeweegt, maar omdat Hij meer en meer onthuld wordt en jij Hem meer en meer binnengaat. Zo is het systeem.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 2/4/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed