Een Beetje Heelheid Lenen

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kunnen we gelijkvormigheid met de leraar bereiken, namelijk zijn perspectief delen en zijn waarden verkrijgen?

Antwoord: Het hangt er helemaal vanaf hoe goed je begrijpt wat de leraar zegt, want zijn perspectief kun je in geen geval begrijpen. Het gaat niet over uiterlijke gelijkvormigheid, maar over iemand die zichzelf wegcijfert en de kli (vat) van de ander verkrijgt, in dit geval van de leraar. De student kan verder komen in de mate waarin hij zich verbindt met de verlangens van de leraar.

Hij gebruikt de heelheid van de leraar, want de staat van de leraar is zeker meer heel dan de staat van de student en de leraar bevindt zich minstens één niveau hoger dan de student. Dus de student kan het Licht van Hassadim ontvangen door zich aan de leraar te hechten, hij zal de student helpen om in ‘geloof boven de rede’ boven zichzelf uit te stijgen, zich te integreren in de groep en de studie te zien vanuit het Licht van geven. Door zich aan de leraar te hechten ontvangt de student spirituele kelim (vaten) waardoor hij al innerlijke invloeden kan gaan voelen, spiritualiteit.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 3/1/13, Shamati #25

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed