De Perceptie Van Tijd

Dr. Michael LaitmanDe correctie die we moeten maken is verdeeld over veel handelingen, in kleine gedeelten, en geleidelijke veranderingen die ons het gevoel van tijd geven. Hierdoor ontstaat het gevoel van tijd, we ervaren tijd omdat we vandaag werken en verwachten dat we morgen uitbetaald worden. Maar zo’n gevoel is bedrog.

De correctie bestaat uit het volgende: stel jezelf voor dat je nu al in een gecorrigeerde, volmaakte staat bent waarin grote overvloed is. We missen nu de verbinding met het Licht, de juiste houding, de intentie en de eigenschap van geven. Als je dit alles verkrijgt, ontdek je dat de verhulling alleen gold voor jou en dat je altijd al in het Licht van Ein Sof (Oneindigheid) was, maar je kon het nog niet voelen en begrijpen.

Dat kwam omdat je de eigenschap van geven niet waardeerde. Je dacht dat het niets waard was, zelfs nog minder dan niets. Dus je kon het niet voelen of je voelde zelfs het tegenovergestelde ervan: in plaats van altruïsme en geven voelde je de eigenschap van ontvangen, het ego.

Dus al ons werk gaat erover om het werk zelf als de beloning te zien, namelijk elk moment dat ons de mogelijkheid wordt gegeven om ons in te spannen om meer Corrigerend Licht naar ons toe te trekken en zo meer eigenschappen van geven te bereiken en dankbaar te zijn voor het kwaad dat wordt onthuld. Het kwaad geeft de plaats aan waar de correctie noodzakelijk is, waar voor ons het geven ontbreekt.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 3/5/13, Writings of Baal HaSulam

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed