De Hoogste Overvloed

Dr. Michael LaitmanZo deden de kinderen Israëls, zij zamelden in, de één veel, de ander weinig. Maar toen ze het met de omer gingen meten had hij die veel had verzameld niet over en hij die weinig had verzameld niet tekort; ieder had ingezameld zoveel hij gewend was om te eten. (De Torah, Exodus, BeShalach, 16:17 – 16:18).

We spreken hier over hoeveel inspanningen ieder mens kan doen.

Als ik bijvoorbeeld overgewicht heb en astmatisch ben en een slecht hart heb, zou ik me dan vaak kunnen bukken en van alles kunnen oprapen? Iemand anders die jong en lenig is kan een hele zak volstoppen.

Zoiets bestaat niet in spiritualiteit! Alles vindt plaats volgens de omstandigheden waarin jij je bevindt. Je wordt beoordeeld naar de specifieke, individuele inspanningen die je levert, afhankelijk van jouw mogelijkheden om het werk te doen.

Manna is de hoogste overvloed waarmee een mens vervuld wordt, in overeenstemming met hoe hij zich voorbereidt. Naar de mate waarin ik bereid ben om te geven, open ik mijzelf om te ontvangen. Zo werkt het.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 2/4/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed