De Degeneratie Van De Bubbel Economie

Dr. Michael LaitmanHet is de bedoeling van de huidige crisis om ons tot het juiste inzicht van onderlinge verbinding en afhankelijkheid te brengen. De huidige economie is daarvan niet het moderne voorbeeld. In een echte economie bestaan er geen ‘bubbels’ en is er geen buitensporige luxe. Daarin produceert een klein percentage van de wereldbevolking de basisbehoeften die we allemaal nodig hebben: voedsel, kleding, huisvesting, enz. Al het andere is geen economie, maar het zijn toevoegingen waardoor mensen in de war raken zodat anderen van hen kunnen profiteren. Slechts een klein deel van de markt verschaft de basisbehoeften voor ieders bestaan.

Maar de waarheid komt nu aan het licht: mensen zijn werkloos, vooral jongeren. Ze weten niet wat ze met zichzelf moeten beginnen en ze krijgen een vervormd beeld van het leven, na korte tijd verliezen ze de kans om te werken. En wat erger is: ze kunnen geen gezin opbouwen en een normaal leven leiden. In plaats daarvan zijn ze een nieuwe cultuur met nieuwe vormen van recreatie aan het creëren.

Kortom, we hebben te maken met een wereldwijde sociale ramp. Vandaag is het pijnlijk zichtbaar in Europa, maar er zijn miljarden mensen die in andere landen aan de beurt zullen komen, waaronder China en India. De VS is hierop evenmin een uitzondering, we zien het bijvoorbeeld in Detroit dat is uitgegroeid tot een soort ‘spookstad’.

Dit alles brengt ons naar een nieuwe maatschappij en als we de huidige maatschappij niet corrigeren, als we mensen niet uitleggen hoe ze zich moeten organiseren en wat ze moeten doen, zullen ze in een stedelijke jungle leven zoals dieren in een bos. Dan zal de mensheid de correctie niet bereiken door het pad van integrale educatie maar door het pad van lijden.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 3/7/13, ”Introduction to The Book of Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed