Alles Wat Er Gebeurt Is Voor Ons Eigen Bestwil

Dr. Michael LaitmanAlles wat er gebeurt is voor ons eigen bestwil. Alle verborgenheden, oordelen en problemen die zich voordoen, laten ons zien waarvoor we ons nu, in deze fase, moeten inspannen om verder te komen. Daarom moeten we eerst proberen om een juiste blik op de hele realiteit te krijgen.

Alles wat we voor ons zien zijn onze eigen fouten, het is onze innerlijke wereld, daaruit komt dit beeld van de wereld voort. Daarom zien we alleen negatieve dingen om ons heen. Als je elke onthulling correct wilt gebruiken, moet je boven iedere situatie uitstijgen door ‘geloof boven de rede’ en proberen om door deze aardse realiteit heen – die voor onze ogen zichtbaar is – een perfect beeld te zien, de wereld van Ein Sof (Oneindigheid).

Als je jouw negatieve houding ten opzichte van de realiteit opheft en de realiteit positief benadert, zul je in plaats van het beeld dat je nu ziet het Licht gaan zien dat zich in verlangens kleedt.

Het is het belangrijkste om de situaties waar je doorheen gaat te rechtvaardigen en te begrijpen dat ze aan je worden gegeven om ze te boven te komen en voor jezelf te besluiten dat ze met de beste bedoelingen door de Schepper worden gezonden, zodat je daardoor je houding kunt gaan veranderen. Er hoeft niets anders te veranderen dan je houding. Een verandering in je houding, namelijk je intentie, verandert de hele realiteit.

From the Preparation to the Daily Kabbalah Lesson 3/5/13

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed