Wreedheid Brengt Wreedheid Voort

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van The Christian Science Monitor): “Maar zolang er kunst bestaat, vragen mensen zich af wat het effect van gewelddadige inhoud heeft op het gedrag. Plato wilde jongeren weg houden van spannende toneelstukken, die hij nadelig vond voor een goede karakter ontwikkeling. Zijn leerling Aristoteles was het daar niet mee eens, hij was van mening dat drama een ontladend effect had, waardoor woede en agressie afgevoerd konden worden…

“Conclusie: Media geweld vormt een bedreiging voor de volksgezondheid omdat het leidt tot een toename van geweld en agressie in de echte wereld. Elke categorie van gewelddadige beelden oefent invloed uit: fictie op tv en in films, tv-nieuws, video games.

“Bovendien lijkt recent neurowetenschappelijk onderzoek aan te geven dat langdurige blootstelling aan gewelddadige en agressieve beelden de remmingen op actueel geweld en agressie vermindert. Hoewel dergelijke onderzoeken nog een voorlopig resultaat opleveren, lijkt het duidelijk te zijn dat Plato het bij het rechte eind had en niet Aristoteles.”

Mijn commentaar: Alleen de omgeving (de invloed van allerlei mensen en van de media) vormt een mens, ontwikkelt in hem een scala aan waarden en het niveau waarop hij zich beperkingen oplegt. Daarom kunnen mensen, als ze eenmaal in een bepaalde omgeving zijn, de invloed daarvan niet langer weerstaan en worden ze aan die omgeving gelijk.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed