“Waardoor Zal Het Globaliseringmodel Vervangen Worden?”

Dr. Michael LaitmanOpinie (David M. Smick, macro-economisch adviseur op mondiaal niveau, oprichter en redacteur van het International Economy magazine, auteur van The World Is Curved: Hidden Dangers To the Global Economy): Hierbij een voorspelling: De politieke partij die na januari toezicht heeft op de macht in het Witte Huis kan vier jaar later een generatie lang de macht kwijt zijn. De economische uitdagingen zijn zo ontmoedigend. …

“Het Globaliseringmodel van de afgelopen 30 jaar kraakt aan alle kanten. Er lijkt geen nieuw model voorhanden om het te vervangen. …

“Het is moeilijk in te schatten hoezeer dit gebrekkige, soms beangstigende goed dat we globalisering noemen, de spreekwoordelijke kip met de gouden eieren is. Ten gevolge daarvan heeft het publiek onrealistische verwachtingen over de opbrengst van de economie in een post-globale wereld.”

Mijn Commentaar: We moeten het wereldmodel herzien, want de economie geeft slechts één van de lelijke kanten ervan weer. De Globalisering, die door egoïsten geconstrueerd werd, is mislukt maar dit heeft het inzicht in het besef van het kwaad, dat veroorzaakt wordt door egoïstische afhankelijkheid, versneld en dwingt ons om te erkennen dat we ons op een doodlopende weg bevinden, we staan aan het einde van de algemeen geldende egoïstische benadering van het leven. Er ligt een werkelijk globale, geïntegreerde wereld voor ons, waarin alle onderlinge betrekkingen en oplossingen uitsluitend gebaseerd zullen zijn op de overeenstemming met de wetten van de natuur, de Schepper.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed