Voor Een Dergelijke Groep Kun Je Jezelf Veilig Wegcijferen

Dr. Michael Laitman

 

 

Vraag: Hoe kan een groep iemand helpen om zich de waarden van die groep eigen te maken en hoe kan je controleren of de waarden van die groep de juiste zijn voor spirituele groei?

Antwoord:

  • Als mensen bij elkaar komen en hun best doen om de aanwijzingen van Baal HaSulam en Rabash op te volgen.
  • Als zij niet proberen om een nieuwe methode te bedenken, maar altijd volgens de bronnen werken, waardoor alles bepaald wordt.
  • Als er niemand in de groep is die probeert om boven de anderen te gaan staan, daarmee bedoel ik dat hij probeert om de leiding te nemen over iedereen door anderen te onderdrukken door middel van zijn kracht, zijn intelligentie of door speciale kwaliteiten.
  • Als iedereen probeert om zich voor de groep weg te cijferen, omdat een ieder alles wat de natuur hem toebedeeld heeft naar de gezamenlijke ’schatkist’ brengt, al zijn kwaliteiten, om anderen te helpen, want wij zijn absoluut niet gelijk en het lijkt zo dat er mensen zijn die meer kwaliteiten hebben en succesvoller zijn dan anderen, maar iedereen geeft het beste van zichzelf aan de groep.

Daarin zijn allen dus gelijk en valt er niemand op, een ieder probeert gelijk te zijn aan de ander en zichzelf weg te cijferen voor de anderen. Dan gaat het over een groep waarvoor je jezelf met gesloten ogen kunt wegcijferen en dan kun je er zeker van zijn dat ze zonder enige twijfel hun fysieke kli (vat) kunnen inruilen voor een spirituele kli. Ik raad jullie aan om het allemaal zo te doen!

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 2/11/13, Writings of Baal HaSulam

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed