Roep Het Plunderen Van De Planeet Een Halt Toe!

Dr. Michael LaitmanOpinie (Ernst Ulrich von Weizsäcker, co-voorzitter van de Club van Rome, Duitsland): “Iedere arts weet dat de voorwaarde voor een succesvolle behandeling de juiste diagnose is. De diagnose: de mensheid sluit liever haar ogen en denkt dat we niets kunnen doen zolang het klimaat niet dramatisch verandert. Als de mensheid op deze manier blijft denken, zal de wereld haar einde naderen.

“Helaas is voor veel mensen succes op korte termijn belangrijker dan het lot van hun eigen kleinkinderen. Daarom verjagen ze allemaal hun angstwekkende gedachten.

“Ik hoop vijf dingen te bereiken:

We moeten positieve groeimogelijkheden ontwikkelen,

Het is noodzakelijk dat de financiering van schandalen rond de visvangst (sommigen denken dat er in de hele wereldoceaan geen enkele vis meer hoeft over te blijven) en rond het gebruik van fossiele brandstoffen over de hele wereld, bekend wordt,

We moeten ideeën promoten over: ‘hoe maken we de aarde beter geschikt om op te leven’,

We moeten samenwerken met beleggingsfondsen die in overeenstemming met strenge ecologische criteria investeren, dit kan de markt sterk beïnvloeden,

Overheden en bedrijven over de hele wereld moeten bindende maatregelen treffen om de plundering van de rijkdom van de planeet een halt toe te roepen.”

Mijn Commentaar: Als je een juiste diagnose stelt, gaat het niet over onze houding ten opzichte van de planeet, maar ten opzichte van onszelf, van ons egoïsme. De oorzaak behandelen is de juiste oplossing en brengt genezing. Dit betekent dat we mensen moeten heropvoeden, hier kunnen we niet omheen, anders zullen wij niet tot een positief resultaat komen, maar zal de ziekte verergeren, zoals dat al gebeurt zolang de Club van Rome bestaat.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed