Oplossing: Organiseer Een Ronde Tafel

Dr. Michael LaitmanVraag: Als we nieuwe projecten opstarten kunnen we het soms niet met elkaar eens worden. In zulke gevallen organiseren we een ronde tafel om het probleem met elkaar op te lossen. Is het nuttig om af en toe zulke algemene meetings te organiseren?

Antwoord: Zodra de mogelijkheid zich voordoet moeten we een discussie organiseren. Alle issues moeten nu juist op deze manier opgelost worden, maar we moeten tegelijkertijd onze principes in het oog houden. Dit betekent dat we ons niet als ‘engelen’ moeten gedragen die alleen besluiten nemen vanuit liefde en niets anders accepteren. Als een ieder zichzelf wegcijfert voor alle anderen, kun je nooit iets oplossen. Daarom leert Kabbalah ons om de middellijn te volgen. Een helder, onwrikbaar besluit voor het probleem komt van de linkerlijn. Volkomen tegengesteld daaraan, namelijk vanuit liefde, is een besluit vanuit de rechterlijn. Als resultaat daarvan verschijnt de middellijn.

Je moet tot het juiste besluit komen door dit met elkaar te combineren.

From the Virtual Lesson 1/27/13

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed