De Wetten Van De Natuur Leren Begrijpen

Dr. Michael LaitmanAls we de integrale wetten aan iemand uitleggen, moeten we  een kleine wetenschapper van hem maken. Hij moet gaan begrijpen waar hij is, wat de wereld werkelijk rond maakt en hoe door de natuur alles vervuld wordt. Wij worden door de natuur gedomineerd, wij bevinden ons er niet boven of buiten. Wij zijn hier immers ten gevolge van het plan en de programmering van de natuur! We zien dat dit plan en deze programmering concreet bestaan.

Mensen hebben ooit gedacht dat alles óf bij toeval gebeurde óf zij schreven alles aan de Schepper of een andere factor toe. Bestaat er toeval in de natuur? Alles is vooraf bepaald. Er bestaat geen toeval! We denken dat er toeval bestaat omdat we maar de helft van een verschijnsel zien en de andere helft niet waarnemen.

In de natuur is alles met elkaar verbonden volgens uiterst belangrijke wetten, die we serieus moeten nemen. Wij bestaan erin en erdoor. Plotseling zegt iemand die binnen deze wetten leeft waardoor hij kan bestaan: “Ze bestaan niet.” Zo iemand begrijpt niet eens hoe diep hij in een dergelijke onzin is weggezakt, en dan denkt hij nog dat hij slim is!

Hoe zou je boven de natuur kunnen leven? Wie ben jij? Een of ander klein mensje op de rand van een klein sterrenstelsel? Ik begrijp dat een klein kind denkt dat het groot is, maar als we vanaf de zijlijn naar onszelf kijken, wie zijn wij dan? Wat zijn wij? Kijk eens naar wat een storm of een tsunami aanricht!

Wij zijn maar in één ding groot: in het maken van wapens die tegen onszelf gericht zijn, alleen maar daarin. Waar kunnen wij trots op zijn! Wat scheppen wij? Niets goeds. Wij doen niets anders dan onszelf en onze omgeving vernietigen.

Waar anders zien we die neiging, een dergelijke beweging, in de natuur?! Waar is het gezond verstand als een mens tegen zijn eigen bestaan ingaat? We zijn erger dan dieren.

Dieren zorgen optimaal voor zichzelf, ze bestaan instinctief door de wetten van de natuur. Wij hebben echter meer hersenen gekregen van de natuur, extra verlangens en we gebruiken ze alleen om onszelf te vernietigen. Wat voor soort hersenen hebben wij dan? Volkomen tegengesteld! Ons egoïsme doodt ons.

Gezond verstand bestaat uit een objectieve studie van de wereld om ons heen en jezelf zo ontwikkelen dat je overeenstemt met de optimale staat die in deze wereld aanwezig is.

From KabTV’s “Integral World” 11/27/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: