De Kunst Om Op De Juiste Frequentie Af Te Stemmen

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat kan je doen als je innerlijk niet eens een eerste reactie voelt op wat Baal HaSulam hier schrijft?

Antwoord: Om te kunnen voelen waar Baal HaSulam over spreekt moeten we ontvankelijk zijn. Dat wil zeggen dat je je als ontvanger op dezelfde frequentie moet bevinden als de frequentie waarop naar je wordt uitgezonden, dan kun je horen wat er bedoeld wordt, maar als je je op een andere golflengte bevindt, kan je niets ontvangen.

Je kunt het vergelijken met een auto die voorzien is van alles wat je maar nodig hebt: een antenne en een radio, maar als je de radio niet aanzet en niet afstemt op de frequentie die je nodig hebt, hoor je niets. Hoewel de frequentie al door de antenne is opgevangen en in de radio aanwezig is, is hij nog niet door dat deel van de ontvanger opgevangen dat verantwoordelijk is voor de identificatie van de frequentie. De radio is niet op de juiste frequentie afgestemd zodat hij overeenstemt met de frequentie die naar jou wordt toe gezonden.

Baal HaSulam schrijft op een bepaalde frequentie en het blijkt dat je die nu nog niet kunt waarnemen. Je kunt je daar schuldig over voelen en erover nadenken hoe je jezelf beter kunt afstemmen en ontvankelijker kunt worden voor deze frequentie, maar dat betekent nog niet dat je jezelf moet kwellen en je ongelukkig moet voelen, wees in vreugde!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed