De Helft Van Het Wereldvoedsel Wordt Verspild

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van BBC News): “De Institution of Mechanical Engineers heeft meegedeeld dat de verspilling wordt veroorzaakt door een slechte opslag, strikte verkoopdata, bulk aanbiedingen en de kieskeurigheid van de consument …

“Volgens het rapport: ‘Wereldvoedsel, verspil het niet, dat moet je niet willen’ van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde instelling, wordt de helft van het voedsel in de wereld, oplopend tot twee miljard ton, verspild. …

“In het rapport staat dat tussen de 30% à 50% van de vier miljard ton voedsel, geproduceerd over de hele wereld, elk jaar wordt weggegooid.

“Er wordt eveneens vermeld dat de helft van het voedsel dat in Europa en de VS wordt gekocht, wordt weggegooid.”

Mijn Commentaar: Van Boven krijgen we alles, genoeg voor elk gebied van ons leven, alleen ons egoïsme verandert al het goede dat van Boven naar ons toekomt, in het kwade, we zien dit op het gebied van gezondheid, onderwijs, voedsel, wapens, cultuur, wetenschap, enz. Alles wat we doen brengt ons schade aan, omdat de kern van wat we doen uit egoïsme bestaat – zoals er in de Torah geschreven staat: “hulp tegen je” – hierdoor keert alles zich steeds tegen ons.

Daarom is de enige manier om de overal aanwezige ‘misvorming’ te corrigeren: ons egoïsme te vervangen door de eigenschappen die daaraan tegengesteld zijn: geven en liefde. Het is helemaal niet moeilijk als we dat met elkaar doen. Het enige probleem is: ermee beginnen en dat is duidelijk een psychologisch probleem!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: