Computers Hebben De Interesse Van Kinderen In Traditioneel Speelgoed Verdrongen

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van GlobalScience.ru): “Amerikaanse psychologen zijn geschrokken. Kinderen van nu kijken in toenemende mate niet meer naar traditioneel speelgoed om, zij geven de voorkeur aan computers, bovendien begint dit proces al op zeer jonge leeftijd. Deze trend wordt in alle ontwikkelde landen waargenomen en leidt tot de ondergang van de fabrikanten van traditioneel speelgoed. Is het noodzakelijk om kinderen zo jong al met de computertechnologie te leren omgaan en ze in de virtuele wereld onder te dompelen?

“Psychologen waarschuwen ervoor dat geluk afhankelijk is van een goede communicatie met het kind, van samen tijd voor hem hebben en daarom adviseren zij ouders om hun verantwoordelijkheid voor de kinderen niet af te kopen met duur speelgoed, maar om meer tijd met de kinderen door te brengen.”

Mijn Commentaar: We hebben ons leven zo ingericht dat we geen tijd meer hebben voor de kinderen; we pushen hen in de richting van computers. Als hierbij de dreigende ondergang van fabrikanten en verkopers van traditioneel speelgoed niet in het geding zou zijn, zou niemand het over deze kwestie hebben. In het integrale onderwijs dat Kabbalah biedt, ligt de nadruk op communicatie tussen de kinderen en discussies met de leraar, rondleidingen en spelletjes, met de computer werken is niet meer dan een aanvulling hierop.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: