Treuzel alsjeblieft niet, Ga Verder!

Dr. Michael LaitmanVraag: Als ik  zonder een bevel van Boven geen vinger kan bewegen, wat kan ik dan doen om mee te werken aan mijn correctie, waar is mijn vrije wil?

Antwoord: Wij hebben ten aanzien van onze correctie geen vrije wil. Onze vrije wil bestaat alleen uit het versnellen van de correctie. Je hoeft niet diep te graven in de staten waar je doorheen gaat. Hoe dieper je erin graaft hoe meer tijd het je kost en je vertraagt daardoor je vooruitgang.

Het enige waaraan je kunt bijdragen, is je correctie versnellen. Dit is totaal niet afhankelijk van de staten die aan je onthuld worden. Het hangt alleen af van wat je doet om opgenomen te worden in de groep en van je verbinding met anderen.

Ons werk is dus heel eenvoudig, je zou zelfs kunnen zeggen: primitief. Wat er ook met je gebeurt, daar bovenuit hoef je niets anders te doen dan voortdurend sterk te verlangen naar verbinding. Je zult als resultaat daarvan ontdekken dat je een nieuw verstand krijgt, wijsheid, en nieuwe gevoelens, alleen dankzij het feit dat je erin volhardt om in deze ene richting verder te gaan, zoals ‘een os met zijn lading en een ezel met zijn last.”

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 1/8/13, “Introduction to the Study of the Ten Sefirot”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed