Onze Onderlinge Verbondenheid Op Cellulair Niveau

In het Nieuws (van Scientific American): “Het is opmerkelijk dat het vaak voorkomt dat cellen van één individu in de weefsels van een ander individu integreren. We zijn eraan gewend om onszelf te zien als unieke, autonome individuen, deze vreemde cellen lijken dit begrip te logenstraffen en suggereren dat de meeste mensen resten van andere individuen bij zich dragen. Hoe opmerkelijk dit ook lijkt, verbazingwekkende resultaten uit een nieuw onderzoek laten ons zien dat cellen van andere individuen ook in de hersenen worden aangetroffen. Bij dit onderzoek werden er mannelijke cellen in de hersenen van vrouwen aangetroffen en in sommige gevallen waren zij daar al enkele decennia in aanwezig …

 We beschouwen ons lichaam als ons eigen, unieke wezen, dus het idee dat we cellen van andere mensen in ons lichaam kunnen hebben lijkt ons vreemd. Nog vreemder is de gedachte dat er – hoewel we onze daden en beslissingen toeschrijven aan de activiteit van onze eigen individuele hersenen – tevens cellen van andere individuen in die complexe structuur leven en functioneren. Het samenvoegen van cellen van genetisch verschillende individuen is echter verre van ongewoon. Dit verschijnsel heet chimerisme, het woord is afkomstig van de vuurspuwende Chimaera uit de Griekse mythologie. …

“Microchimerisme is meestal het gevolg van de uitwisseling van cellen via de placenta tijdens de zwangerschap, maar er zijn ook aanwijzingen dat cellen via borstvoeding van moeder op kind kunnen worden overgedragen. Behalve de uitwisseling tussen de moeder en de foetus kan er ook een uitwisseling van cellen plaatsvinden tussen tweelingen in de baarmoeder, en het is ook mogelijk dat cellen van een oudere broer, die in de moeder zijn achtergebleven, via de placenta hun weg terug vinden naar een jongere broer, tijdens de zwangerschap. Vrouwen kunnen microchimerisme cellen hebben die zowel van hun moeder als van hun eigen zwangerschappen afkomstig zijn, er is zelfs een bewijs voor concurrentie tussen de cellen van de grootmoeder en het kind in de moeder. …

“Dit is een snel groeiend, nieuw onderzoeksveld met een enorm potentieel voor nieuwe ontdekkingen evenals voor praktische toepassingen. Maar het is ook een herinnering aan onze onderlinge verbondenheid.”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: