De Vrouwen Conventie: Niets Verloopt Gemakkelijk

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kun je ‘buiten jezelf treden’? Verbind je je met iedereen door innerlijke concentratie, door gedachten of door fysiek contact en interactie?

Antwoord: Iedereen is verschillend, weerstand is in iedereen aanwezig overeenkomstig zijn egoïsme en op grond daarvan wordt de gelegenheid gegeven om inspanningen te verrichten. Denk absoluut niet dat het voor de een makkelijker is dan voor de ander. Zelfs als het voor iemand allemaal heel gemakkelijk gaat, is dat alleen in het begin zo. Voor niemand verlopen de dingen gemakkelijk, het wordt voor een ieder in gelijke mate afgewogen.

Er zijn mensen die meer open en extravert zijn en omgekeerd zijn er anderen die meer gereserveerd zijn en introvert. Maar uiteindelijk kan niemand zeggen dat hij zich meer of minder moet inspannen dan de ander, de maat is voor een ieder gelijk, er is alleen verschil in de manier waarop het zich uit, in de manier waarop dit naar buiten komt, verder niet. Daarom hoeft niemand jaloers te zijn op de ander. Al naargelang de natuur van de mens, krijgt hij voor de situaties die hem altijd door Boven gegeven worden, de kracht en de mogelijkheid om de hindernissen te overwinnen,

From the Virtual Lesson 1/6/13

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: