Tranen Zullen Niet Helpen

Dr. Michael Laitman Vraag: Kunnen wij, nu er een storm is in Amerika en mensen zich zorgen maken, onze boodschap naar hen sturen via ons hart en niet via ons verstand?

Antwoord: Ja, het is duidelijk dat ik geen romantische boeken schrijf en ik kan mijn gevoelens niet uiten zoals ik het zou willen. Ik zit anders in elkaar, ik kan huilen als ik een formule zie, als ik de componenten daarvan zie, zoals je in de geneeskunde, als een patiënt kijkt naar zijn medische tests, kunt zien dat ze onheilspellend zijn. Het lijken misschien alleen maar cijfers, maar ze veroorzaken bij zo iemand een storm van emoties.

Dit geldt ook hiervoor. Wij verstoren de basiswet van de natuur, de wet van evenwicht, je kunt het vergelijken met het buigen van een ijzeren staaf: op een bepaald punt breekt hij, maar intussen lijkt het alsof we nog een zekere marge van veiligheid hebben. Zo gaat het altijd: er is een grens tot hoe ver je kunt gaan, maar die grens moet je niet overschrijden.

Dit moeten we op verschillende manieren aan mensen uitleggen. Dit is de wortel van alle kwaad. We moeten hen de waarheid vertellen: we kunnen met jullie mee huilen, maar dat zal niet helpen. Mee huilen is alleen maar dwaas, we moeten het werkelijke probleem vaststellen. Het werkelijke probleem is, dat we tegen de natuurwetten ingaan. We hoeven alleen maar te kijken naar de statistieken van de natuurrampen van het afgelopen jaar. Het is niet belangrijk dat experts het niet altijd eens zijn met het antropogene karakter ervan. Op welke manier dan ook, ze komen voort uit de natuurwetten en we moeten dus streven naar balans.

Dat hadden we eerder kunnen doen, dan zou er geen economische crisis zijn, geen crisis in gezinnen, educatie, enz. Nu wordt er echter één alomvattende crisis zichtbaar en in veel aspecten van een grotere intensiteit. Waardoor? Omdat we de disbalans niet hebben gecorrigeerd toen de eerste tekenen daarvan nog gering waren. “Ach, ja, dan zijn er meer scheidingen. En wat dan nog, als de kinderen geen discipline meer kennen? Wat maakt het uit als de media corrupt zijn? Wat geeft het als we toch alles kunnen kopen en verkopen?” We besteden geen aandacht aan het toenemende ego dat ons steeds verder verwijdert van evenwicht, het resultaat van dit alles zal een totale ineenstorting zijn. Eerst zien we het in de economie, dan in natuurrampen, dan in wereldwijde honger, enz.

We moeten dus niet langer wachten. We moeten aan mensen op een wetenschappelijke manier uitleggen waarom evenwicht, homeostase, essentieel is. Hierover bestaan genoeg artikelen en onderbouwde bewijzen.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 10/31/12, “Matan Torah (The Giving of the Torah)”

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed