Een Manifest Voor Een Federaal Europa

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Euronews): “‘Voor Europa’ is een nieuw boek, geschreven door twee overtuigde pro-Europeanen: Daniel Cohn-Bendit van de Europese Groene Partij en Guy Verhofstadt, leider van de liberalen in het Europese Parlement.

 “Uitgebracht in zes talen, is het boek bedoeld om een manifest te zijn, waarin duidelijk de voordelen van een verenigd Europa worden weergegeven.

“Eigenlijk is dit boek geschreven vanuit boosheid, vanuit woede tegen de nationale elites die, volgens Daniel en mij, niet in staat zijn om met de crisis waarin we ons nu bevinden om te gaan.

“We stellen zeer duidelijk dat de enige manier, de enige realistische oplossing, bestaat uit het creëren van een federale unie, een federaal Europa”, aldus Verhofstadt, die ook voormalig Belgisch premier is.

“Beide mannen proberen duidelijk te maken, dat een verenigd Europa een betere kans biedt met het oog op de wereldwijde concurrentie. Ook zou een nauwere politieke integratie van vitaal belang zijn, volgens Cohn-Bendit, die met Euronews sprak tijdens de boekpresentatie in Brussel.

“Wij denken dat er in het Europese model een parlement moet zijn!

“Wij stellen voor dat de Commissie de echte regering van Europa moet worden. En we denken dat er twee kamers moeten zijn, een Parlement en een Senaat. De Senaat kan bijvoorbeeld worden gevormd door de regeringen van de lidstaten of door vertegenwoordigers van de nationale parlementen. Dit zou een democratisch model zijn, zo zei hij.”

 Mijn Commentaar: Ondanks de geloofwaardigheid van de auteurs, zal bijna niemand van de leiders van de EU naar hen luisteren. Misschien dat de huidige EU-leiders, na een reeks van tegenslagen, in staat zullen zijn om te luisteren.

One Comment

  1. It’s great to read something that’s both enjoyable and provides prgtmaaisdc solutions.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed