De Hele Wereld Met De Schepper Verbinden

Dr. Michael LaitmanHet belangrijkste punt wat we voortdurend voor ogen moeten houden als ons innerlijk doel, is het basisbeginsel: “Er is geen Ander dan Hij”. De Schepper is de oorzaak van iedere staat, iedere gedachte, iedere waarneming, van alles wat er gebeurt. Er is één Kracht die mij en de wereld om mij heen bestuurt, er bestaat niets anders.

De bedoeling hiervan is, dat ik door mijn verbinding met de wereld, elk moment, bij alles wat er gebeurt en bij elke handeling, zowel innerlijk als uiterlijk, in de cirkel van deze wereld tot het begrip zal komen dat er “Geen Ander is dan Hij”. Dit wordt ‘gehechtheid in de alomvattende kli (vat)’ genoemd. Dit is ons werk en hierop richten wij ons.

Maar, de wereld is groot, daarom beginnen we met de groep (1) en daarna gaan we pas uit naar de rest van de wereld (2). Via allerlei situaties en problemen moet ik mij met de groep verbinden en dat moet nu het allerbelangrijkste voor me zijn. Als ik mij tot de groep wend, moet ik er ook aan denken dat de wereld het tweede deel van mijn werk vormt.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 11/23/12, “The Role of the Israeli Nation“

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed