We Hoeven Alleen Maar Op De Juiste Manier Te Vragen

Alles is zo geregeld, dat de hogere Kracht, die goed en welwillend is, Boven in de handen van de Schepper is. Om deze kracht te bereiken en ons ermee te identificeren, moet een mens zich erop afstemmen, zich eraan hechten en er zo een verlangen naar gaan voelen. De correcties en de opgang van een mens zijn volkomen afhankelijk van de hogere Kracht.

Het blijkt dat er beneden een negatieve kracht is en boven een positieve kracht, een mens bevindt zich daar tussenin zodat hij zelf kan bepalen of hij zich wil voegen bij de kracht om te ontvangen of bij de kracht om te geven.

Als een mens buiten deze twee krachten gaat staan en vaststelt in welke staat hij zich bevindt, betekent dat, dat hij verbonden is met het ‘menselijke’ punt in zichzelf. Ons hele werk bestaat eruit om op te helderen wat de staten betekenen, waarin wij steeds weer terechtkomen. De hogere Kracht bepaalt al deze gevoelens in ons ego, onze verlangens en onze eigenschappen, zodat we gaan zien hoe tegengesteld we zijn aan de hogere Natuur waarop we willen gaan lijken en die we willen bereiken.

Op deze manier kunnen we vaststellen waarom we moeten vragen. In feite wordt er niets anders van ons gevraagd dan ons dringende verzoek, dat is de som van al onze inspanningen.

Daarom staat er geschreven: “Ik heb hard gewerkt en gevonden!” Ik span me in om mijn huidige eigenschappen – die ik als een voorbereiding van Boven heb gekregen als resultaat van de breking – te onderzoeken en te verhelderen. Deze eigenschappen moet ik vergelijken met de eigenschappen van de Schepper, maar hoe kan ik weten wie de Schepper is?

Ik moet verlangen naar geven in de groep en voortdurend de grootheid van het Doel voelen. Als er een tegengestelde kracht in mij wordt onthuld, kan ik de twee krachten met elkaar vergelijken. Ik ga mezelf niet met anderen vergelijken, maar ik verhef voortdurend de rechterlijn en dan wordt de linkerlijn in mij wakker. Tussen deze twee lijnen in maak ik duidelijk wat mijn tekort is door ernaar te verlangen dat de rechterlijn zich verenigt met mijn linkerlijn.

Zo voer ik het ‘heilige werk’ uit door mijn correctie en doe ik alles wat in mijn vermogen ligt om tenslotte te ontdekken hoe tegengesteld ik ben aan heiligheid en zuiverheid. Dit brengt mij tot een gebed.

Eerst wordt alles uitsluitend bereikt door de kracht van het gebed, dat  het eindresultaat is van al onze inspanningen. Als ik ontdek wat mijn ware gebrek is, word ik door het Licht beloond met de kracht van geven, met correctie en daarna met de vervulling, namelijk met vereniging met de Schepper.

Een mens bereikt de vervulling van het werk op een heel speciale manier: van volkomen tegengesteld zijn aan de Schepper bereikt hij eenheid met de Schepper. We moeten beseffen dat er geen hogere staat in ons werk is dan het voelen van een gebrek en van het gebed, als dit gebrek juist is. Op deze manier wordt onthuld wat de som, de conclusie, van al onze inspanningen is.

From the Preparation to the Daily Kabbalah Lesson 10/23/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed