Wat Willen We?

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kunnen we aan mensen uitleggen wat we willen en wat het voordeel ervan is, want de 99% denkt vanuit het verlangen om te ontvangen?

Antwoord: Een mens wil ontvangen, hij wil graag genieten, maar iedereen heeft een andere opvatting over genot. We zien, dat in onze tijd de mogelijkheid om te genieten begint te verdwijnen: hieruit bestaat de dreigende crisis. Hierdoor worden niet alleen de excessen van ons weggenomen, we worden ook geconfronteerd met angst voor honger en met de enorme uitdagingen die voor ons liggen.

Daarom wil iedereen ontvangen, maar we kunnen alleen vervuld worden, als we allemaal met elkaar verbonden zijn. Anders zullen we het Licht niet ontvangen: dan zal Het zich voortdurend van ons verwijderen en dit gebeurt nu. Het Licht dichterbij laten komen is alleen mogelijk in de mate waarin wij er gelijkvormig aan worden.

From a Virtual Lesson 8/26/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed