Wat Onnodig Is Zal Worden Verwijderd, Alleen De Waarheid Zal Overblijven

Dr. Michael LaitmanVraag: Er was een mythologische tijd waarin leefgemeenschappen zo georganiseerd waren, dat ze dichtbij de natuur stonden: ze werden verdeeld in groepen mannen en groepen vrouwen en ze leefden in harmonie met elkaar. Uit de literatuur weten we dat er een vrolijke sfeer was, er werden veel grappen in de vrouwengemeenschap gemaakt als de vrouwen bij elkaar kwamen en samen lachten over dingen die met de mannen te maken hadden. Kunnen we dit concept gebruiken in de integrale educatie?

 Antwoord: Wij kunnen alles gebruiken, wat je maar wilt. We moeten absoluut geen enkel initiatief onderdrukken. Het enige waar we ons mee bezig moeten houden is onze verbinding, het beeld van de Hogere, te ontwikkelen naar een ​​collectieve beweging, een gemeenschappelijk gevoel, een alomvattende, collectieve eigenschap van geven en liefde.

Alles wat overblijft zal vanzelf gezuiverd worden en alles wat onnodig is zal worden verwijderd, wat nodig is zal worden versterkt en omhoog rijzen. Het is dus niet nodig om ergens speciale aandacht aan te besteden, het gaat alleen om onze spirituele opgang, waarbij onze collectieve geest en de verbinding voortdurend in het middelpunt van onze aandacht staan.

From a Talk on Integral Upbringing 3/4/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed