Eén Omvat Alles

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat betekent het concept ‘Eén’?

Antwoord: ‘Eén’ betekent dat er één vorm is die over iedereen het bestuur heeft en iedereen met elkaar verbindt, alles verenigt en vervolmaakt op basis van een oneindig groot aantal innerlijke eigenschappen, die in alle mogelijke opzichten tegengesteld zijn aan elkaar.

Zo’n verbinding noemen we ‘Eén’, dit verwijst naar een oneindig groot aantal afzonderlijke delen, die in Hem vervat zijn, naar hun vorm van verbinding en het unieke van een ieder in Hem. Het begrip Eén omvat dit alles.

‘Eén’ omvat de gehele werkelijkheid: toen Hij één geheel was, maar toen in vele delen uiteen viel en door alle correcties heenging. Alles wat bereikt is tijdens deze correcties, dat alles noemen we ‘Eén’. De betekenis hiervan is, dat Hij absoluut iedereen omvat. Hij is niet eenvoudigweg ‘Eén’, maar Hij is ‘Eén’ omdat alles in Hem opgenomen is.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 10/21/12, The Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: