Discriminatie: Een Bron Van Stress

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Cornell Chronicle): “Jongeren die in armoede opgroeien, melden eerder dat zij oneerlijk worden behandeld, en deze vorm van discriminatie heeft invloed op schadelijke veranderingen in de fysieke gezondheid”, meldt een nieuwe Cornell studie die gepubliceerd is in het juli nummer van Psychological Science.

“Een van de eerste studies die onderzoekt welke rol discriminatie speelt als factor in het welbekende verband tussen armoede en slechte gezondheid, suggereert dat de spanningen, die samenhangen met het ervaren van discriminatie op basis van de sociale klasse, een aanzienlijk negatief effect hebben. …

“Zoals verwacht wordt armoede geassocieerd met een hoger niveau van allostatische belasting, wat blijkt uit een verhoogde Body Mass Index, een verhoogde bloeddruk en een hogere concentratie stresshormonen. Onderzoekers hebben ontdekt, dat discriminatie-ervaringen verantwoordelijk zijn voor 13 procent van de negatieve effecten, die armoede op de allostatische belasting heeft…

“Het is merkwaardig, dat discriminatie op basis van de sociale klasse zo achterwege gelaten wordt in het publieke discours en in de onderzoeksliteratuur”, aldus hoofdauteur Thomas Fuller-Rowell, Ph.D. “Er wordt veel aandacht besteed aan de wijze, waarop raciale stereotypen een rol spelen in het dagelijks leven en hoe hierdoor de manier waarop we denken over mensen en hen behandelen, beïnvloed wordt, maar dit soort discussies vinden vrijwel nooit plaats met betrekking tot de stereotypen van een sociale klasse. ”

Mijn Commentaar: In een integrale samenleving verdwijnen sommige ziekten dankzij de balans met de samenleving, en andere dankzij de balans met de natuur. Als gevolg van de harmonie met de omgeving, zullen we in de integrale wereld, waarin we van elkaar afhankelijk zijn, een absolute gezondheid bereiken.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed