De Wereld Ein Sof (Oneindigheid) Achter De Eenvoudige Woorden Zien

Dr. Michael LaitmanMij met een vriend verbinden betekent niet, dat ik zijn mening opvolg. Als ik mij ondergeschikt maak en luister naar wat hij zegt, luister ik niet om later te doen wat hij zegt. Ik moet mijn ego ondergeschikt maken, maar dat betekent niet dat ik zijn raad moet opvolgen.

Ik maak mij ondergeschikt aan onze innerlijke verbinding. Dat is iets heel anders. Ik luister naar wat hij zegt en dat moet ik accepteren als iets, dat van de grootste van onze generatie komt aan wie ik mij ondergeschikt maak, zo ontdek ik zijn innerlijke niveau, waar hij is op zijn spirituele hoogte. Een ieder van ons maakt deel uit van Ein Sof, ik maak mijzelf nu ondergeschikt aan dit spirituele niveau in mijn verhouding tot mijn vriend, maar niet met betrekking tot zijn aardse opvattingen.

Deze subtiliteit is heel belangrijk. Wij begrijpen niet, dat alle werelden in onze onderlinge verhoudingen aanwezig zijn, inclusief de wereld Ein Sof.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 10/5/12, Preface to The Book of Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed