Er Zijn Allerlei Voorbeelden Om Mij Heen

Dr. Michael LaitmanIn ons dagelijks leven maken we voortdurend gebruik van voorbeelden die we om ons heen zien. In elke situatie zie ik meteen, onbewust of zelfs bewust, een beeld van een film of iets anders en ik herschep het. Als ik het niet had gezien zou ik niet kunnen spelen. Dan zou ik zou me op het animale niveau bevinden, niet hoger dan het instinctieve niveau. Alles wat hoger is dan het instinct nemen we over van buitenaf, van de maatschappij om ons heen waaruit wij voorbeelden krijgen.

We zouden een mens zulke goede voorbeelden moeten geven, dat hij elk moment weet hoe hij zich moet gedragen om in verbinding met anderen te komen, alleen die voorbeelden. Hij zou heel veel van die voorbeelden moeten krijgen, dan zou hij ze nadoen: het eerste voorbeeld, het tweede, het derde…

Ons gedrag wordt alleen daardoor bepaald. Iedere keer spelen we een rol die we ergens hebben gezien en die voor ons een soort model is geworden: de manier waarop we slapen, eten, praten, staan. Als ik alleen ben, het maakt niet uit in wat voor situatie, kan ik altijd terugvallen op deze externe voorbeelden.

From a “Talk on Integral Upbringing” 7/8/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed