De Vreugdevolle Tranen Van Het Gebed

Dr. Michael LaitmanEen gebed is gemengd met gevoelens van droefheid, lijden, gemis, allerlei behoeften en onmacht om de Schepper te rechtvaardigen. Het gebed behoort echter uit dankbaarheid te bestaan. Ik dank de Schepper voor deze mogelijkheid om met Hem te communiceren, voor het feit dat Hij mij zo geschapen heeft dat ik de behoefte voel om me tot Hem te wenden.

Dit betekent dat een gebed uit liefde moet voortkomen en niet uit allerlei eisen. We voelen ons beiden gelukkig, omdat ik een vraag heb waardoor ik onze liefde kan ontwikkelen. Een gebed moet zo beginnen, dat we begrijpen hoe gelukkig we zijn dat we ons door middel van dit gebed kunnen verbinden.

Een gebed combineert twee totaal tegengestelde polen, maar het belangrijkste is het punt waarin ik verbonden ben met de Schepper, doordat ik voel dat we samen deelnemen aan één gemeenschappelijke handeling. Ik moet het onvervulde verlangen ontdekken dat de Schepper kan vervullen en ik ben blij dat ik die behoefte in mezelf heb ontdekt, anders zou ik het nooit hebben kunnen uiten. Hier worden de twee tegengestelde delen samengevoegd. Een gebed is vreugde, het bestaat niet uit tranen, zoals men meestal denkt in onze wereld.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 9/11/12, The Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed