De Onschatbare Waarde Van Oefenen In De Praktijk

Dr. Michael LaitmanVraag: Waarom heeft de massa groepswerk nodig, terwijl wij hen gewoon een boek kunnen geven waarin alles wordt uitgelegd?

Antwoord: Waar vormen mensen een Kli, een vat, waarin zij hogere energie zullen gaan ervaren? Zij hebben daarvoor oefeningen nodig!

Zelfs als zij niets met Kabbalah te maken hebben, hebben zij het toch nodig om te gaan voelen dat eenheid een speciale kracht heeft, waardoor zij de wereld kunnen veranderen, alles om hen heen kunnen transformeren en alles op een dieper niveau kunnen gaan zien. Met de hulp van deze Kracht, de eigenschap van geven, gaan ze als met röntgenstralen dieper de geschiedenis en de materie in. Zij stijgen boven tijd en ruimte uit en bewegen zich naar de volgende dimensie. Als zij niet met elkaar oefenen, maar alleen, liggend op de bank, een boek lezen, zal er niets veranderen. Lezen is goed als training, voor de ‘warming-up’, maar niet om het te realiseren.

Vraag: Zijn fysieke bijeenkomsten nodig?

Antwoord: Ja, van oudsher is dit gebruikelijk bij Kabbalisten, omdat in dit werk fysiek contact met anderen noodzakelijk is, je moet het toepassen.

De Schepper wordt niet in één mens onthuld. Hij onthult zich alleen in het contact tussen mensen. Daarom moet je op z’n minst samen met nog iemand zijn. Maar het is moeilijk om met z’n tweeën te werken. Een groep van tien is ideaal.

From a Virtual Lesson 8/26/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: