Waar Komen De Joden Vandaan?

Dr. Michael LaitmanOnderzoek (van ScienceDaily): “Door middel van een geavanceerde, genomische analyse, proberen wetenschappers onderzoek te doen naar de afkomst van een aantal Joodse en niet-Joodse bevolkingsgroepen en de verwantschap tussen hedendaagse Joodse mensen beter te definiëren. Het onderzoek kan licht werpen op de vraag – die meer dan een eeuw geleden voor het eerst opkwam – of Joden een ras zijn, een religieuze groepering of iets anders.

“De genetische, culturele en religieuze tradities van de hedendaagse Joodse mensen zijn meer dan drieduizend jaar geleden in het Midden-Oosten ontstaan. Sinds die tijd zijn er Joodse gemeenschappen vanuit het Midden-Oosten naar Europa getrokken, naar Noord-Afrika en verder over de hele wereld verspreid. De migratie van Joden naar nieuwe locaties staat bekend als de diaspora. Deze studie toont aan dat Joden een genetische samenhang behielden, evenals een religieuze samenhang, hoewel er ook een vermenging plaats vond tussen Joodse mensen en de omringende bevolking.

“‘We hebben aangetoond dat Joods zijn geïdentificeerd kan worden door middel van genetische analyse, de idee van een Joods volk is dus aannemelijk. Het genoom van de Joodse groepen in diaspora heeft onderscheidende kenmerken, die representatief zijn voor de genetische historie van iedere groep,” zegt Dr. Ostrer.

“Dr. Ostrer merkte op: “Deze studie ondersteunt de idee van een Joods volk, dat door een gezamenlijke, genetische geschiedenis met elkaar verbonden is. Vermenging met de Europese bevolking verklaart waarom zoveel Europese en Syrische joden blauwe ogen en blond haar hebben.”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: