Goede Negatieve Verschijnselen

Dr. Michael LaitmanVraag: Als iemand een negatieve situatie in het leven tegenkomt begint hij zich meestal een en ander af te vragen, zoals: “Wat gebeurt er? Waarom is mij dit overkomen?” Het gevolg daarvan is dat het ofwel religieuze mechanismen ‘triggert’ die hierbij passen of dat iemand gaat nadenken over evenwichtigheid en rechtvaardigheid.

Antwoord: De benadering hiervoor is heel eenvoudig. Als ik namelijk begrijp dat er één Kracht is die ons bestuurt en dat wij volgens Zijn plan handelen, hetzij vrijwillig of gedwongen en dat wij dit plan nu eenmaal moeten uitvoeren, zoals wij dat gedurende onze hele evolutie gedaan hebben. Dit betekent dat alles wat er met mij gebeurt volgens dit plan plaatsvindt. Dus de positieve en de negatieve gebeurtenissen gebeuren alleen, om mij en de mensen om me heen, te helpen om verder te komen.

Na veel gesprekken over deze situaties, waarbij ik onder de indruk ben van anderen en van hoe zij hun leven zien en begrijpen, begin ik te begrijpen dat de meest negatieve verschijnselen tot de beste resultaten leiden, als ik ze gebruik om mij met anderen te verbinden en boven mezelf uit te stijgen.

Juist deze gebeurtenissen brengen me verder in dit leven, doordat ze me helpen om mijn gevoelens en mijn denken naar eenheid te brengen. Wat er gebeurt is dus eigenlijk het beste voor mij en het meest wenselijke. Ik moet hier dankbaarder voor zijn dan voor positieve gevoelens die me een ontspannen gevoel geven en mij niet brengen naar het verlangen om vooruit te komen. Want als mijn verlangen vervuld wordt, heb ik geen reden om ergens mijn best voor doen.

From a “Talk on Integral Upbringing” 5/30/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: