Een Handleiding Voor Het Oplossen Van Problemen

Dr. Michael LaitmanVraag: Voordat u een boek schrijft of een lezing voorbereidt, stelt u een doel. Op basis van het doel en de plannen kunnen we onderscheid maken tussen twee soorten materiaal: informatief en inspirerend materiaal.

Het eerste legt eenvoudigweg de methode uit, feiten, enzovoort. Het tweede type moedigt iemand aan om iets te ondernemen. Wat is de beste benadering voor het samenstellen van een boek over de integrale methode?

Antwoord: Tegenwoordig leven we in een heel snelle dynamiek: de maatschappij verandert, standpunten veranderen, het hele bestaande paradigma, alles is aan het veranderen. Als we in aanmerking nemen dat we de samenleving moeten veranderen, praktische zaken moeten oplossen om steden te redden, dat we instorting van steden en voorsteden moeten voorkomen, problemen op het gebied van werkloosheid moeten oplossen, kinderen moeten beschermen tegen geweld op school en burgers tegen doodslag op straat, enzovoort, moeten we voor de oplossing van deze problemen een boek publiceren in de vorm van een handleiding.

From a “Talk on Integral Upbringing” 5/31/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed