Crisis, Wanneer Zullen We Ons Bewust Worden Van Jouw Oorzaak?

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Business Insider): “De wereldwijde economie bevindt zich in de ergste situatie sinds de donkere dagen van 2009. Zes van de 17 landen die de euro gebruiken zitten in een recessie. De Amerikaanse economie zit weer in de problemen. De economische supersterren van de ontwikkelingslanden – China, India en Brazilië – bevinden niet in een positie om de problemen op te lossen. Ze ondervinden ook vertraging.

“De groter wordende schaduw over de wereldeconomie illustreert een van de gevolgen van de globalisering: men zit vast.

“Economieën over de hele wereld zijn nog nooit zo nauw met elkaar verbonden geweest, dit betekent dat als er één regio verzwakt, de anderen ook verzwakken. Daarom is de Europese groeivertraging schadelijk voor fabrieken in China. En daarom kopen de Chinese fabrieken minder ijzererts uit Brazilië …..

“Op dit moment verwachten weinigen nog een wereldwijde recessie. Centrale banken in China, Groot-Brittannië, Brazilië, Zuid-Korea en Europa hebben in de afgelopen maand de rente verlaagd om te proberen om de groei te stimuleren. Europese leiders zijn ermee begonnen om zich meer te richten op de bevordering van groei en niet alleen op het verminderen van de schuld en het snijden in budgetten. …

“Velen vrezen dat Griekenland, en wellicht ook andere landen, in gebreke zullen blijven wat hun schulden betreft en dat zij daardoor de euro moeten verlaten, waardoor een financiële chaos de kop zou kunnen opsteken in heel Europa….

“De laatste klap voor de wereldeconomie: China heeft vorige week aangekondigd, dat de economische groei de afgelopen drie jaar is gedaald. De op één na grootste wereldeconomie groeide – in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar – 7,6 procent in het kwartaal april – juni. Dit is de traagste groei sinds begin 2009. Landen als China hebben een snelle groei nodig voor de groeiende bevolking en de miljoenen mensen, die boerderijen verlaten om werk te zoeken in de steden.

“Brazilië heeft ook een probleem in Amerikaanse stijl, namelijk consumentenschulden: sinds 2003, zijn er ongeveer 40 miljoen Brazilianen tot de middenklasse gaan behoren en dat heeft een sterke behoefte aan consumeren met zich meegebracht. Braziliaanse leiders hebben die consumenten gecrediteerd door in de afgelopen jaren de economie te versterken en de economie te helpen beschermen tegen externe schokken.

“Maar het grootste deel van de aankopen zijn op krediet gedaan. Die rekeningen stapelen zich op. In een rapport van de afgelopen week schat de in Londen gevestigde Capital Economics, dat de schuldbetalingen nu 20 procent van het gezinsinkomen uitmaken in Brazilië….

“De vooruitzichten voor India, de vierde grootste economie van de wereld, zijn ook ongunstig geworden. De groei vertraagde tot 5,3 procent op jaarbasis in de eerste drie maanden van 2012, het traagste tempo in negen jaar….

“De vertraging in de ontwikkelingslanden kan het voor de economieën van Europa en de Verenigde Staten ingewikkelder maken om uit de moeilijkheden te komen. Hoe zwakker de rijke landen worden, hoe moeilijker het zal zijn voor de economieën in ontwikkelingslanden om het oude tempo weer op te pakken.

“In de globale wereld van tegenwoordig kunnen we het ons niet langer veroorloven om alleen maar te kijken naar wat er binnen onze nationale landsgrenzen gaande is,” zei IMF-directeur Christine Lagarde eerder deze maand. “Deze crisis heeft geen grenzen, maar klopt aan al onze deuren.”

Mijn Commentaar: Zo onderwijst de ‘Wet van onze natuurlijke ontwikkeling’ ons, de evolutie onderwijst ons door middel van een lichte vorm van lijden en leert ons dat de wereld rond is en dat we met elkaar verbonden zijn, daarom moeten we niet alleen aan onszelf denken, maar aan iedereen, zoals in een familie. Als we koppig blijven, zal het lijden toenemen en ons ondanks alles naar eenheid, brengen, goedschiks of kwaadschiks, afhankelijk van ons gedrag.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed