Barbaarsheid In De Moderne Wereld

Dr. Michael LaitmanVraag: Als u zegt dat de mens zich gedraagt als een barbaar, kunt u er dan ook een voorbeeld van geven, zodat het duidelijk wordt waaruit barbaarsheid tussen ons blijkt?

Antwoord: Barbaarsheid blijkt uit het feit dat we ons egoïsme vrijwel zonder enige beperking gebruiken. Wij scheppen graag op over onbelangrijke dingen, zoals rijkdom, macht en roem. Iemands culturele niveau, zijn innerlijke rijkdom, zijn spirituele doel zijn niet meer belangrijk, dat is volledig uitgestorven.

Cultuur is al een halve eeuw geleden, zelfs langer, gestorven, cultuur werd begraven door de twee wereldoorlogen. We scheppen gewoon op over ons bedrijf, geld, onze macht en roem. Wij denken dat dit een goed voorbeeld is voor de nieuwe, opgroeiende generatie, dat een mens die respect verdient iemand is die anderen kan onderwerpen aan zijn wil. Immers, roem is ook een soort onderwerping, evenals macht en geld.

We hebben deze drie ‘waarden’ verheven tot de lijst met absolute waarden en de mens leeft alleen daarvoor. Het blijkt dat het doel van het leven bestaat uit het nastreven van deze drie doelen, als je ze al de naam ‘doel’ kunt geven.

From a “Talk on Integral Upbringing” 7/8/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed