Als Sprookjes Werkelijkheid Worden

Dr. Michael LaitmanVraag: Waaruit bestaan mijn inspanningen als ik alleen maar aan de Schepper hoef te vragen of Hij alles doet?

Antwoord: Jouw inspanningen bestaan uit het volgende: ontdekken dat er ‘Geen ander is dan Hij’, dat Hij alles doet, dat Hij de eerste en de laatste is, dat de wereld vol is van Hem en dat wij deze Kracht niet voelen omdat wij in duisternis leven.

Je bestaat in iets dat werkt, handelt, overal is, alles overhoop gooit en je merkt er niets van. Je hebt er geen erg in en om je heen is het donker en stil.

Wat blijft er dan voor jou over? Allereerst: ga ontdekken wat een fascinerend mechanisme dit is, in wat voor volmaakt systeem je zit, hoe je ermee verbonden bent en hoe je nu nog maar een klein beetje kan meedoen aan het bestuur van dit systeem en later steeds meer, zozeer dat jij de handelingen gaat uitvoeren en dit hele systeem in werking stelt. Maar nu ben je volledig afgesloten van wat er in dit systeem gebeurt, het beïnvloedt je beetje bij beetje, alleen om je bestaan te ondersteunen.

Probeer je het volgende beeld eens voor te stellen. Kijk eens hoe je begint en wat je zult bereiken. Je lijkt nu op een slapende vlieg die wat rondkruipt in een donkere hoek van een enorm groot kasteel dat aan de koning toebehoort, maar jij weet daar niets van. Heel langzaam word je wakker gemaakt, tot je wakker bent, groter wordt en tot bewustzijn komt. Dan zal het Licht je plotseling beschijnen en je gaat zien wat er om je heen gebeurt, net zoals in een film of een sprookje.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 8/1/12, The Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed