Hoop Niet Op ‘Misschien’

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe moet een vrouw, die Kabbalah studeert, het evenwicht bewaren tussen het fysieke en het spirituele bestaan, en is dit nodig? Moet ze zich gewoon afwenden van alles wat fysiek is en alleen naar spiritualiteit streven?

Antwoord: Ik begrijp niet waarom dit van toepassing zou zijn op vrouwen. Waarom is dit niet van toepassing op iedereen? Allereerst maakt het niet uit of het over een man of een vrouw gaat.

Wij moeten ons absoluut niet afwenden van het fysieke bestaan. Kabbalah is geen voorstander van het kloosterleven of van afzondering. We moeten aan deze wereld denken, aan de essentiële dingen voor ons bestaan, dit leert Kabbalah ons. Een mens moet zorgen voor alles wat hij nodig heeft en niet hopen dat er ‘misschien iemand zal helpen’. Hij heeft een plek nodig om te wonen en een normaal, redelijk inkomen. Dat is een must! En hier moeten we allereerst voor zorgen, in plaats van te steunen op anderen en te wachten op hulp.

From a Talk During the Meal in Toronto 6/19/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: