Hoe Zal De Wereld De Hogere Kracht Ontdekken?

Dr. Michael LaitmanVraag: Waarom is het zo belangrijk, dat de 99% van de bevolking in ieder geval een integrale eenheid bereikt? Kunnen we zeggen dat zij, als ze zich verenigen, een vorm zullen ontvangen waarin het voor hen mogelijk zal zijn om de kracht van de 1% te ontvangen?

Antwoord: Absoluut correct. Als mensen zich in het gebroken bestaan van egoïsme bevinden, is het onmogelijk om ook maar iets naar hen over te brengen. Verder moeten we deze energie en deze kennis niet alleen overdragen, maar we moeten hen naar dezelfde staat toe brengen.

Dit betekent dat 1% van de 100% van de mensheid dit actief doet, in verbinding met de hogere Kracht, om ruimte te maken voor de hogere Kracht in hen.

99% van de bewoners op aarde doen dit op een meer passieve wijze, door te bouwen aan integrale relaties onder de nieuwe integrale voorwaarden: “Hoe kunnen wij ‘vierkanten’, ‘driehoeken’ en ‘rechthoeken’ veranderen in cirkels, die in harmonie zijn met de nieuwe wereld, met de nieuwe eisen?

Als zij hierover gaan nadenken en educatie en leerstof van de 1% ontvangen, veranderen zij langzamerhand in integrale mensen. Dan gaan ze, op een natuurlijke manier, begrijpen wat deze nieuwe wereld is en dan ontdekken ze dezelfde hogere Kracht die de 1% heeft ontdekt. De hogere Kracht werkt en wordt aan hen onthuld door de 1% van de mensheid, die de functie van ‘(ge)leider’ heeft.

Het is geen kunstmatig systeem, in wezen gebeurt hetzelfde in onze wereld. Als we kijken naar onze wereld en ons deze als een piramide voorstellen, zien we dat slechts 1% daarvan actief is, dingen creëert en durf heeft. De rest bestaat uit ontvangers. Zij doen fysiek mee, maar eigenlijk maken ze gebruik van de voordelen die ze van hogerop ontvangen en zij voegen er alleen de ‘mest’ aan toe, namelijk hun kracht.

From a “Talk on Integral Upbringing” 5/29/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: