Een Vrouw Moet Niet Neerkijken Op Haar Man

Dr. Michael LaitmanVraag: Volgens de statistieken deelt 85% van de vrouwen al haar geheimen met haar vriendinnen en ongeveer hetzelfde percentage mannen delen al hun geheimen met hun vrouwen. Laten we ons eens voorstellen, dat een man met zijn problemen bij zijn vrouw komt en steeds maar praat over wat zijn vrienden allemaal verkeerd doen en hoe negatief iedereen in zijn omgeving is. Veel vrouwen gaan hierdoor heel slecht denken over de omgeving van hun man.

Antwoord: Zo’n vrouw is niet genoeg getraind, zij is geen psycholoog. Om een gezin in balans te houden, moet een vrouw een soort gezinspsycholoog zijn.

Een man komt op dezelfde manier naar zijn vrouw als hij vroeger naar zijn moeder ging, dit begrijpen we. Daarom moet ze zich naar hem toe als een moeder voelen. Hij heeft hier behoefte aan, hij heeft dit nodig. Daarom staat er geschreven: “Als hij zijn ouders verlaat, hecht hij zich aan zijn vrouw.” Dit komt niet alleen, omdat de vrouw een kracht vertegenwoordigt die geboorte geeft en ontwikkeling tot stand brengt. De man is als het ware hout aan het opstapelen voor het vuur en al het andere vindt plaats door middel van de vrouwelijke kracht.

Dit moeten mensen begrijpen. Anders gaat een vrouw natuurlijk neerkijken op haar man. We moeten een situatie bereiken, waarin er tussen man en vrouw de juiste wisselwerking is, dat is nu nog niet het geval.

From a “Talk on Integral Upbringing” 5/28/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed