Een Eenvoudige Manier Om Het Huwelijksgeluk Te Vergroten

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van LiveScience): ” ‘Dank je wel’ zeggen kan een eenvoudige manier zijn om het huwelijksgeluk te vergroten, zoals nieuw onderzoek suggereert. Dergelijke blijken van waardering kunnen ook van waarde zijn voor langduriger relaties.

“Waardering voelen van je partner beïnvloedt de manier waarop je met elkaar omgaat en hoe graag je de relatie in stand wilt houden,” zegt onderzoekster Amie Gordon – van de Universiteit van Californië, in Berkeley – aan LiveScience.“ In plaats van te wachten op de ander om je een goed gevoel te geven, kun je een vliegende start maken door deze dingen in eigen hand te nemen, door te focussen op wat goed is in je relatie.”

“Wat in veel relaties mis gaat, is het feit dat men alles van de partner voor lief neemt,“ zegt Gordon tegen LiveScience. “Je raakt eraan gewend, dat iemand in je leven is en je vergeet waarom je ervoor hebt gekozen om samen te zijn.”

“Zij [de onderzoekers] ontdekten, dat hoe vaker een deelnemer begrijpend is, goedkeurend en zorgzaam ten aanzien van de partner, hoe meer waardering er door de ander wordt gevoeld en hoe gelukkiger beiden zich in de relatie voelden. Deze gedragslijnen – je partner aandacht geven in een gesprek, oogcontact maken, liefdevol aanraken – zijn belangrijke manieren waarop mensen hun dankbaarheid tonen.”

Mijn Commentaar: Er is niets nieuws aan deze suggesties. De vraag is hoe je je trots kunt overwinnen, je kunt inleven in de gevoelens van de ander en niet aan de vervulling van jezelf denkt, maar aan hoe je de ander op een goede manier kunt vervullen. Hoe kunnen we egoïstische liefde transformeren in altruïsme? Dit moet worden onderwezen in een korte Kabbalah cursus, want dit is de methode voor correctie van onze eigen natuur: om van ontvangen tot belangeloos geven te komen!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed