De Terugkeer Van Een Globale Catastrophe

Dr. Michael LaitmanOpinie van (Michael Casey, auteur van ‘Oneerlijke Handel’, managing editor bij Dow Jones en The Wall Street Journal): “In de annalen van de ervaringen op wereldeconomisch gebied, was 2009 een verschrikkelijk jaar. Voor het eerst sinds 1945 is de wereldwijde economische productie in zijn totaliteit verminderd.

“Nu, slechts drie jaar later, staan we op het punt van een zelfde gebeuren. Afgelopen week wezen gegevens vanuit de hele wereld erop dat er een alarmerende, algehele groeivertraging aankomt. Weer een wereldwijde recessie, zo kort na de vorige – op een moment dat een hardnekkige schuldencrisis Europa uit elkaar scheurt en de verdeelde Verenigde Staten nog herstellende zijn van het financiële debacle van 2008-2009 – zou gemakkelijk de internationale handelsbetrekkingen en zelfs de wereldvrede kunnen ondermijnen.

“Door de spanningen is één van de aanwezige mogelijkheden het uiteenvallen van de eurozone. Als dat werkelijk gaat plaatsvinden hebben we te maken met een wereldwijde catastrofe. Het internationale banksysteem dat zich ontwikkeld heeft vanuit wereldwijde besparingen vóór de crisis, is te zeer onderling verbonden om een dergelijke gebeurtenis te kunnen overleven zonder grote verliezen en een extreme kapitaalvlucht.

“Nadat in de afgelopen ronde alle kruit verschoten is, is er bij de overheden nog weinig fiscale en monetaire vuurkracht overgebleven. Men zou in plaats daarvan de binnenlandse agenda terzijde moeten schuiven en zich bezig moeten houden met werkelijk gecoördineerde acties. Om het vertrouwen van de investeerders wereldwijd te herstellen, moet de handel vrijgegeven worden, het fiscale en sociale beleid gecoördineerd worden, zodat bezuinigingen en onevenwichtige uitgaven hersteld kunnen worden, er moeten afdwingbare regels ingevoerd worden die vrij zwevende wisselkoersen en uniform geregelde financiële sectoren reguleren, en er moet een gecentraliseerd systeem ontwikkeld worden voor het opslaan van valuta-reserves, zodat de dollar zijn verstorende dominantie verliest.”

Mijn Commentaar: De voorgestelde oplossingen kunnen alleen maar in theorie bestaan, want op het moment dat de overheid enkele veranderingen zal gaan invoeren, dreigt alles volledig in te storten. Dit is nu precies wat de passiviteit van de EU-leiders verklaart.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: