De Popularisering Van De Integrale Methode

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat zou ervoor kunnen zorgen dat mensen belangstelling krijgen voor de integrale methode?

Moderne mensen zijn alleen geïnteresseerd in succes, ze willen professionals te worden, meer geld verdienen, enz. Hoe zou hij of zij kunnen omschakelen van deze vertrouwde aanpak naar de nieuwe aanpak, zonder geweld, zonder crises en zonder ziekte?

Antwoord: De natuur zal ons blijven dwingen om door middel van geweld, crisis, en ziektes om te schakelen, zodat wij wel moeten veranderen. Maar we willen niet dat dit door zulke ernstige, dramatische, chirurgische methoden tot stand zal komen. We willen dat het op vrijwillige basis plaats gaat vinden, zacht en geleidelijk en niet door middel van heftige tegenslagen van het lot of door ernstig bloedvergieten.

Ik denk dat het gewoon een kwestie is van promotie, net zoals dingen, die op een bepaald moment niet aantrekkelijk waren, maar het wel werden (zoals natuurkunde of poëzie, het maakt niet uit wat), doordat er bepaalde mechanismen in dit proces gehanteerd werden. Hoewel het toen van de overheid uitging, kunnen we nu voor positieve promotie zorgen door middel van allerlei films, bijzondere boeken, enz. Met andere woorden: het is mogelijk om een situatie te bereiken, waarin deze gedachtengang of zij die hierbij betrokken zijn, welkom zullen zijn, populair en eigentijds.

Natuurlijk hebben we hiervoor bekende mensen nodig, beroemdheden die zullen zeggen dat ze geïnteresseerd zijn, dat ze speciaal zijn omdat ze zich bezig houden met integrale educatie, in deze ‘reïncarnatie’. Het is zelfs mogelijk om het te presenteren als een ommekeer in de mens, als uiterst zinvolle, innerlijke veranderingen in hem of haar. Ten gevolge van deze veranderingen worden de wereld en de samenleving totaal anders ervaren, vragen over leven en dood worden duidelijker en beter benaderbaar en de barrière tussen geboorte, leven en dood begint geleidelijk aan kleiner te worden.Een mens gaat deel uitmaken van de samenleving en hij verdwijnt langzamerhand als individu, omdat hij in zichzelf voelt, dat hij een element is van een constant, eeuwig bestaand mechanisme van de natuur. En hier komen we bij psychologische ervaringen die populair gemaakt kunnen worden: de maatschappij houdt van zulke gewaagde, opwindende ervaringen.

From a “Talk About Integral Education” 5/20/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed