Zorgen Voor Je Fysieke Gezondheid

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik weet dat u veel aandacht besteedt aan de dagelijkse routine in de groep en aan de manier waarop uw studenten zorg besteden aan hun gezondheid.

Antwoord: Dat is waar. Als de mensen in de groep geen onnodig werk zouden hoeven te doen, dat de omgeving alleen maar vervuilt, maar twee à drie uur per dag zouden kunnen besteden aan werk dat ten goede komt aan de integrale maatschappij, zouden ze veel tijd over hebben per dag en zouden ze zeker gaan sporten en meedoen aan fysieke training.

Een deel van onze fysieke activiteiten zou dan buiten plaatsvinden: in de natuur, aan het strand, picknicken, kamperen en andere meerdaagse activiteiten. Wij doen dit soort dingen al. Wij verwaarlozen het belang van ons fysieke bestaan nooit.

In onze groep hebben wij knappe massagetherapeuten, chiropractoren, dansers, enzovoort. We zien dat er binnen de groep een eigen leven plaatsvindt, met vrienden die elkaar helpen om gezondheidsproblemen op te lossen. Wij besteden hier veel aandacht aan en ik beschouw dit als een onmisbaar deel van het integrale proces.

Naast onze maaltijden en andere activiteiten, besteden we drie maal per dag – als het niet meer is – minimaal een half uur aan fysieke oefeningen. Iedereen kan verder altijd een kop koffie drinken of, als men wil, een sigaret roken. Niemand wordt hierin ook maar op enige manier beperkt. Fysieke oefeningen, hardlopen, snelwandelen, massage, enzovoort, zijn echter absoluut noodzakelijk.

From a “Talk on Integral Education” #11, 12/16/11

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: