Het Nieuwe Leven Van Het Internet

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe ziet u de ontwikkeling van de technologie in de toekomst en de toekomst van het internet, dat een middel is om mensen met elkaar te verbinden, als Kabbalah zich verder blijft uitbreiden?

Antwoord: Allereerst denk ik dat wij een innerlijke omwenteling in de mensheid zullen ervaren en niet zozeer op technologisch gebied. Op het ogenblik verkeert de mensheid in een innerlijke crisis en gaat het om een totale herwaardering van waarden, ten gevolge daarvan zal de toekomstige generatie zich niet laten meeslepen door sociale netwerken en allerlei ander speelgoed, waar het internet vol van is. Mensen zullen er zich graag en op een natuurlijke manier van distantiëren en ten gevolge van een nieuw opkomend verlangen, zal de mensheid zich bezig gaan houden met meer verheven en zinvolle dingen en het lege geklets achter zich laten.

Wij zitten in een ontwikkeling en het internet zal geleidelijk aan bestaan uit dingen die dichter bij spiritualiteit staan. Wetenschap, technologie en alles waardoor de mens thuis en op het werk is omgeven, zal alleen onze spirituele ontwikkeling tot doel hebben. De spirituele wereld is heel dicht bij de mens gekomen! Wij voelen dat deze wereld ons beïnvloedt, hier is, vlakbij, om ons heen, en dat deze wereld ook in het netwerk van het internet aanwezig is, we hoeven het alleen maar te zien.

We worden doordrenkt met een veld van spirituele golven, die ons ware bestaan bepalen, en de wereld die we op dit moment om ons heen zien is slechts een projectie op een denkbeeldig scherm. Dankzij de moderne technologie, zal de mensheid een overgang doormaken van de illusie van de huidige perceptie van de werkelijkheid naar spiritualiteit. Het is te vergelijken met een brug, daarom ben ik natuurlijk voor de ontwikkeling van het internet. Jullie zullen zien hoe wij het van een nieuwe inhoud zullen voorzien: we hebben alleen tijd nodig.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 12/22/10, “The Peace”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: