Een Nieuw Verlangen

Dr. Michael LaitmanOns programma van vandaag gaat over het verhelderen van een belangrijk en fundamenteel element in onze ontwikkeling: de zoektocht naar het voelen van de hogere Kracht. Veel in deze zoektocht heeft betrekking op de psychologie van de mens, omdat we beginnen bij het meest elementaire, psychologische niveau, zoals een ieder op deze wereld dat in aanleg heeft. Daarna gaan we vanuit de basis van de psychologie naar een hogere ontwikkeling. Waarom? Omdat het verlangen dat we in ons dragen en waarmee we werken, bestaat uit het punt in het hart.

Juist dat moeten we ontwikkelen, dat moeten we uitbreiden. Dit punt in ons moet sterk worden, groter dan al het andere wat we hebben, het moet onze hele horizon vullen. Door dit punt begin ik de Natuur te voelen, de eeuwigheid en de volmaaktheid ervan, harmonie, de hogere Kracht, informatie: alles! Dit kan alleen gebeuren, als ik mijn punt in het hart ontwikkel.

Het punt in het hart heeft niet langer betrekking op eenvoudige psychologie. Het verschijnt alleen in speciale mensen die, na een groot aantal levens in de loop van hun evolutie, een staat hebben bereikt, waarin het verlangen naar een nieuwe laag, het ‘Menselijke’ niveau, zich aandient. Zij hebben zich ontwikkeld via de minerale, vegetatieve en animale niveaus van de materie en zij hebben veel verschillende incarnaties als mens in onze wereld doorgemaakt. Nu echter dient zich een nieuw verlangen in hen aan, waardoor zij zich geleidelijk aan beginnen te ontwikkelen naar het voelen van de hogere Kracht van de Natuur.

In deze tijd wordt dit verlangen in miljoenen mensen over de gehele wereld voelbaar. Wij hebben de methode om het te verwezenlijken.

From the Vilnius Convention 3/24/12, Lesson 3

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: